Schermen tot 16 bij 8 meter...

Mobiloscoop kan in de openlucht beelden projecteren op diverse formaten en in allerlei opstellingen, ‘s avonds of overdag. LED scherm trailer, opblaasbare airscreen of een doek in een licht trussframe: er is altijd een oplossing voor uw wensen en locatie. Wij gebruiken één van de krachtigste HD beamers in Nederland waarmee we via DVD, Blu-ray, DCP of PC vanaf afstanden tot 95m in diverse beeldverhoudingen kunnen projecteren. En met onze 4x4 terreinauto kunnen wij ook lastig toegankelijke locaties bereiken.
Schermen tot 16 bij 8 meter...
Wij kunnen mooi weer niet garanderen, maar je krijgt van ons wel een tweede kans!

Wij kunnen mooi weer niet garanderen, maar je krijgt van ons wel een tweede kans!

Voor openluchtvoorstellingen geldt: opzetten en projecteren kan alleen wanneer de weersomstandigheden het toelaten. Zit het weer toch tegen, dan is er de mogelijkheid om kosteloos  te annuleren en de afspraak in overleg met Mobiloscoop te verplaatsen naar een andere datum (vraag naar de voorwaarden).

Onze schermen kunnen trouwens wel wat hebben en zijn altijd snel op- en af te bouwen. Er is meer mogelijk dan je denkt. Zo beschikken we over een versterkt trussframe en speciaal winddoorlatend doek. Dit 60 m² grote scherm is bestand tegen windkracht 6!

Na zonsondergang...of daarvoor

Al onze schermen zijn geschikt voor gebruik in het donker.
Indoor (mits je voldoende ruimte hebt) en outdoor (rekening houdend met de weersomstandigheden).
Dat geldt zelfs wanneer het (nog) niet helemaal donker is.

Wij beschikken over krachtige Sanyo beamers waarmee we in de openlucht al een kwartier tot een half uur ná zonsondergang kunnen starten met film of vertoning.

Voor overdag in de openlucht is er echter maar één oplossing waar wij achter kunnen staan en dat is LED.
Onze LED-schermen hebben heel veel lichtintensiteit die ervoor zorgt dat zelfs in de volle zon een perfect beeld gegarandeerd is.
Daarom zetten wij bij daglicht uitsluitend LED-schermen in. Kijk voor meer informatie onder  LED-schermen >► Ook overdag.

  • Ongelofelijk krachtige beamers
  • LED-scherm - ook voor film overdag
Na zonsondergang...of daarvoor
Mega Airscreen: een gigantisch opblaasbaar scherm

Mega Airscreen: een gigantisch opblaasbaar scherm

Voor zeer grote oppervlakte, hebben we een megagroot opblaasbaar scherm. Een zogenaamd Airscreen. Dit megascherm heeft een projectie oppervlak van maar liefst 16 bij 8 meter. Door de grote breedte en hoogte (totaal 18 bij 13 meter !) kan de film vanaf grote afstand bekeken worden. Dit scherm kan in een tijdsbestek van ruim één uur opgezet worden. Kijk op YouTube - Airscreen hoe dit gaat. Ideaal voor bijvoorbeeld drive-in bioscopen.
Projecteren tot een afstand van 145 meter! vanaf het 16m breed scherm is mogelijk, dit is vooral handig indien vanaf een tribune geprojecteerd moeten worden of  over bijvoorbeeld een waterplas, publiek, of parkeerplaatsen.

Veelzijdig Medium Airscreen

Speciaal voor de kleinere locaties, voorstellingen in privétuinen, speeltuinen of indoor en voor een kleiner budget, biedt Mobiloscoop ook een middelgroot opblaasbaar scherm. Dit Medium Airscreen heeft een projectie-oppervlak van 7,4 bij 4,2 meter en is geschikt voor voorstellingen voor een publiek tot 500 personen. Het publiek kan relatief dicht bij het scherm zitten, een ideale oplossing dus bij beperkte ruimte.

Het Medium Airscreen is bestand tegen weer en wind tot en met windkracht 5 en kan ook bij beperkte ruimte eenvoudig en  snel worden opgezet. Dit scherm staat in een tijdsbestek van ruim één uur. Kijk op YouTube - Airscreen hoe dit gaat. De totale breedte en hoogte van dit opblaasbaar scherm bedragen 9,5 bij 7 meter.
Veelzijdig Medium Airscreen
Evenement bij windkracht 6: winddoorlatend filmdoek

Evenement bij windkracht 6: winddoorlatend filmdoek

Mobiloscoop maakt ook gebruik van lichtgewicht truss frames waarin we een filmdoek spannen. We beschikken over doeken van diverse materiaalsoorten die we afhankelijk van de locatie en weersomstandigheden inzetten. Bij slechte weersvoorspellingen, maken we gebruik van een speciaal winddoorlatend en waterbestendig p.v.c. doek.Hierdoor is het projectiescherm bestand tegen harde wind.

Een UNIEK trussframe is vrijstaand en zonder hulp van een kraan op te zetten (zoals al onze schermen) , waardoor de kosten laag blijven en de benodigde ruimte voor het opzetten van het scherm niet groot hoeft te zijn.
 

Film op het strand, weiland en andere bijzondere locaties

We helpen je graag om iets bijzonders te organiseren. Buitenevenementen zijn voor ons altijd weer een mooie uitdaging. We maken gebruik van een 4x4 aangedreven terreinauto met aanhangwagen en kunnen hierdoor bijna elke locatie bereiken, ook over onverharde of zanderige terreinen en op plaatsen die slecht toegankelijk zijn door smalle en/of lage doorgangen en in de binnen steden.

Nog op zoek naar tips om je evenement of film te laten subsidiëren of sponsoren? Kijk dan onder Over Ons >► Subsidies / Tips.
Film op het strand, weiland en andere bijzondere locaties
Overzicht tijdstip zonsondergang

Overzicht tijdstip zonsondergang

Bij projectie in de openlucht is het ongeveer een kwartier na zonsondergang donker genoeg om te starten met de voorstelling. Dit geldt dus niet voor LED-schermen, deze zijn de gehele dag inzetbaar! Hieronder vindt u een handige tabel met het tijdstip van zonsondergang per dag. Zo kunt u bepalen vanaf hoe laat uw film, clips of andere vertoning kan starten.
 

.PDF download  Overzicht zonsondergang 2024

Je kunt hier ook per stad/land de plaatselijke tijden van de zonsondergang bekijken, aangezien de tijden per breedtegraad enigszins verschillen.

Nu een offerte aanvragen

Klik op 'Offerte' en vul je gegevens en wensen in. Wij sturen je dan z.s.m. een offerte op maat.


Offerte aanvragen