Welke maten schermen zijn er te huur?

Projectieschermen zijn beschikbaar in vele afmetingen en soorten.
Van een betrekkelijk klein, 2 meter breed rolscherm, tot een 16 meter breed gigantisch groot opblaasbaar projectiescherm. (Airscreen)
LED-schermen zijn er in de oppervlakte vanaf 6 m² tot ....megaschermen
Wij adviseren je graag. Daarbij houden we outdoor en indoor rekening met de ruimte, het aantal kijkers, het beschikbare oppervlak en bij indoor locaties ook de hoogte van het plafond.
projectiescherm rolscherm
openluchtbioscoop op airscreen

Is een projectiescherm ook overdag bruikbaar?

Een projectiescherm en beamer kunnen alleen worden gebruikt wanneer het nagenoeg donker is. In de openlucht is de vuistregel een kwartier tot een half uur ná zonsondergang.
In een gebouw betekent dit dat het daglicht op de plaats van het scherm tot een minimum beperkt moet worden. De ruimte waarin het scherm zich bevindt, moet daarom verduisterd kunnen worden, bijvoorbeeld met gordijnen of doeken (pipe and drape).
Daarnaast mag er weinig kunstmatig licht direct op het doek schijnen.
Hoeveel verduistering nodig is, hangt af van het schermformaat en de lichtopbrengst van de beamer.
Met speciale krachtige beamers, kunnen we ook in een relatief lichte ruimte (een beursstand bijvoorbeeld) een mooi beeld creëren.
Een betere oplossing voor overdag hebben we ook in huis. Kijk even naar onze LED-schermen. of 98 inch TV
Heel veel lichtintensiteit, die ervoor zorgt dat zelfs in de volle zon een perfect beeld gegarandeerd is.

Wat is een LED-scherm? Ook wel ledscreen, videowall, ledwall, megascherm of videoscherm genoemd.

Een LED-scherm is als een gigantische televisie, met één fundamenteel verschil: bij een LED-scherm is elke afzonderlijke pixel samengesteld uit een cluster van kleine LED's (zoals in de moderne fietsverlichting, maar dan helderder).
LED-schermen werken via additieve kleurmenging: elk cluster op een LED-scherm heeft drie ledjes: een rode, groene en blauwe LED die elk min of meer oplichten. De mix bepaalt de waargenomen kleur. Als je heel goed op je TV-toestel kijkt kun je afzonderlijke pixels zien. Als je goed kijkt op een computermonitor of TV, zie je zeer veel heldere kleine lampjes. Samen vormen deze gekleurde lampjes één gekleurd beeld, en zijn van grotere afstand niet meer afzonderlijk van elkaar te onderscheiden, en men ziet dan één groot beeld.
De schermen die wij gebruiken hebben zeer grote hoeveelheid leds, (60.000 p/m² !) waardoor deze leds samen één mooi geheel vormen.
Onze LED-schermen zijn van een hogere kwaliteit dan de meeste in omloop zijnde (outdoor) led-schermen. Kijk voor details op deze led-scherm specificatie's.
Je wilt toch dat je logo er op een LED-scherm zó uit komt te zien?


En niet zo!!

 

Wat is het verschil tussen projectie- en LED-schermen?

Een LED-scherm genereert zelf het licht (en beeld), waardoor het uitermate geschikt is voor evenementen die overdag plaats vinden.
Een PROJECTIE-scherm wordt belicht d.m.v. beamers, waardoor het alleen inzetbaar is in een relatief donkere omgeving.
Overdag zetten we in de openlucht daarom uitsluitend een LED-scherm in voor beeldvertoningen, en ’s avonds heb je keuze uit LED en/of PROJECTIE.
Het voordeel van projectie t.o.v. LED is, dat de resolutie enkele malen hoger is, waardoor het beeld rustiger is bij het bekijken vanaf korte afstand. Het menselijk oog ziet de afzonderlijke 6mm pixels namelijk niet meer bij kijkafstanden die groter zijn dan 6 meter. Bovendien is projectie per m² goedkoper.
Het voordeel van ons mobiel LED scherm is, dat het zeer snel op te zetten is, en zowel overdag als ‘s avonds doorlopend gebruikt kan worden. Door de volautomatische regeling van de lichtintensiteit heeft het scherm zowel overdag als ’s avonds dezelfde enorme impact op de kijker.

LED-scherm                                                                Projectiescherm
  
 

Wat gebeurt er als het slecht weer wordt (voorspeld) op de dag van het evenement?

Al onze apparatuur is speciaal ontworpen en/of dusdanig opgesteld dat het een normale regenbui of wind kan verdragen.
Afhankelijk van het te plaatsen formaat en type scherm, wordt de dag voorafgaand aan uitvoering, bekeken of de weersvoorspellingen de specificaties van de apparatuur te boven gaan.
Mocht het zo zijn dat een scherm en/of apparatuur niet veilig en verantwoord opgezet kan worden door de slechte weersvoorspellingen, dan heb je de mogelijkheid om - zonder extra kosten - de ​filmavond naar een andere datum te verplaatsen. Dit altijd overleg met ons, de voorwaarden, de beschikbaarheid van personeel en materieel op de alternatieve datum in acht nemend.

Waar kan een scherm overal staan?

We plaatsen schermen zowel indoor als outdoor, bijvoorbeeld;
• In een sportzaal
• Op een (markt)plein
• In een weiland
• In een kantine
• Op een sportveld
• In het park
• Op het strand
• Op het schoolplein
• Op een parkeerplaats
• In een (grote) hal
• Op een nieuwbouw terrein
• Op straat
• In een schouwburg
• In een feestzaal
• Op een beurs
• Op een podium of in een tent
En als het scherm niet kan staan, dan hangen we het op, met behulp van takels of met een kraan.
Vaak is een vergunning vereist bij het plaatsen van een scherm en geluidsinstallaties. lees hierover meer in de volgende vraag ' is er een vergunning nodig ' Kortom, je kunt het zo gek niet bedenken, of we kunnen een scherm plaatsen.
Ook voor moeilijk (bereikbare) locaties bedenken we altijd wel een oplossing.
Door onze 13 jaar ervaring op het gebied van openlucht en drive-in bioscopen op locatie, kunnen we goed inspelen op specifieke, plaatselijke omstandigheden.
Daag ons uit met jouw bijzondere locatie!

Is er een vergunning nodig voor het plaatsen van een scherm?

Sommige evenementen zijn vergunningvrij, voor andere geldt een meldingplicht en voor weer andere moet een vergunning worden aangevraagd.
Wat voor een evenement je ook organiseert, je zult altijd moeten voldoen aan een aantal voorschriften. Bij vertoningen in de openlucht is vrijwel altijd een vergunning noodzakelijk om een scherm te mogen plaatsen. Deze vergunning moet je bij je eigen gemeente aanvragen.
Ook het gebruiken van een geluidsinstallatie is aan regels gebonden. Gemeenten hanteren zo ieder hun eigen regels omtrent het organiseren van evenementen, met of zonder versterkt geluid. Het aantal bezoekers dat je verwacht op een evenement en het aantal dB (geluidsniveau) zijn belangrijke factoren die worden meegewogen bij het verstrekken van een vergunning.
Vraag altijd bij de betreffende gemeente de voorwaarden op voor het verkrijgen van een vergunning voor jouw evenement. Dit kan in de regel via de digitale balie van de gemeente. Soms volstaat een meldingsplicht van het evenement, en is een vergunning niet strikt noodzakelijk.
Tip: als je toch op de site van de gemeente bent beland, vraag dan meteen subsidie aan voor je evenement!

Voor hoeveel personen is een scherm geschikt?

We stemmen het scherm af op het aantal kijkers dat je verwacht en de beschikbare ruimte, met een maximum van niet minder dan 5000 personen voor ons grootste scherm, het gigantische Airscreen.
Samen met jou bekijken we de mogelijkheden, het aantal verwachte kijkers, en bepalen dan op basis van je wensen en budget; het formaat scherm, de passende beamer met voldoende lumen en een geluidsinstallatie.

Wat voor beelden kan ik op een groot beeldscherm vertonen?

We kunnen vrijwel alle typen beelden op een groot projectiescherm en LED-scherm vertonen. Bijvoorbeeld:
• DVD-films (vergunningen bijna altijd vereist, maar kunnen door Mobiloscoop aangevraagd worden)
• Reclame diashow/Powerpoint slideshow
• Home Movies
• Studentenproducties
• Film festivals
• Live actie (bijvoorbeeld: live-beelden van sportevenementen en concertregistraties of registratie op afstand)
• Games Console (bv: PlayStation, Wii, X-Box)
• Televisie-uitzendingen (bijvoorbeeld: EK / WK Voetbal,Olympische spelen, favoriete programma’s)
• VJ live show. Graphics en videoclips.
• Beelden vanaf een computer of laptop (demo’s of cursusmateriaal)
    

Mag een film vanaf DVD of Blu-Ray in het openbaar vertoond worden?

Het vertonen van films en TV uitzendingen is aan strenge regels gebonden. Zonder toestemming van de rechthebbenden mogen TV beelden of een videofilm nooit in het openbaar vertoond worden.
Wij kunnen voor jou deze toestemming regelen en de film meenemen. Voor filmvertoningen in Nederland behartigt FilmService de belangen van de meeste filmrechthebbenden. Deze partner verleent ons de vereiste toesteming voor meer dan 16.000 filmtitels!. Voor filmvertoningen in België verkrijgen we de vergunningen via Bevrijdingsfilms waar ook de SABAM (muziekrechten) kunnen worden afgekocht.
Zowel voor Nederland als voor België heb je keuze uit duizenden filmtitels. Met de licenties ben je gevrijwaard tegen verdere aanspraken. Je betaalt een vergoeding voor de licentie, de hoogte ervan is afhankelijk van je gebruik. Zo is er een verschil tussen het organiseren van een filmvoorstelling voor een groot publiek en het gebruik van beeld op de achtergrond. Meer informatie hierover kun je terugvinden op de site van FilmService en Bevrijdingsfilms, of neem contact met ons op over het regelen van een vertoningvergunning.
Een aankondiging van een film mag pas geschieden, nadat de vergunning door bovengenoemde instanties verleend is.

Moet ik de apparatuur en materialen zelf ophalen en installeren?

Nee, dit hoeft niet. Mobiloscoop brengt alles mee, bouwt op- en af, stelt de beamer in, en verzorgt indien gewenst de gehele presentatie of filmvoorstelling.
Je hebt er dan geen omkijken naar en bent verzekerd van een vlekkeloos verlopend evenement.

Leveren jullie ook een geluidsinstallatie bij een scherm?

Natuurlijk kunnen we ook voorzien in geluidsinstallaties. We plaatsen dan speakersets met een vermogen dat aansluit bij de behoefte en plaatselijke situatie.
Beeld en geluid bepalen samen de kwaliteit van een voorstelling of presentatie. Goed geluid is van grote toegevoegde waarde.
In grote opstellingen maken we uitsluitend gebruik van apparatuur van het merk Electro-Voice. Deze apparatuur geeft een bijzonder zuiver, krachtig en helder geluid dat de vertoonde beelden perfect ondersteunt.
Bij een zogenaamde Drive-In filmvoorstelling zorgen we ervoor dat iedereen zijn eigen autoradio als geluidsinstallatie kan gebruiken. De autoradio kan eenvoudig worden afgestemd op de stereo FM frequentie waarop we uitzenden.
    

Kan een scherm ook voor een langere tijd blijven staan?

De huur van een scherm kan voor elke periode die jij wenst.
Één dagdeel of bijvoorbeeld 4 weken aaneengesloten. Alles is bespreekbaar, en voor langere periodes gelden aantrekkelijke kortingen. Vraag hiervoor een  op.

Hoeveel neemt het in beslag om een scherm op te bouwen?

Afhankelijk van het type en de grootte van het scherm, hebben we ½ tot 2 uur tijd nodig om alles op te bouwen en voor te bereiden voor vertoning.
Ons mobiel LED-scherm staat op een trailer met hydraulische mast en is daardoor in no-time gebruiksklaar. Daardoor zijn de kosten in verhouding tot concurrenten lager.
Projectieschermen, gespannen in een trussframe of een megascherm AIRSCREEN vragen meer tijd dan LED. Dit heeft onder andere te maken met het opstellen en inregelen van een beamer, wat bij een LED-scherm natuurlijk niet hoeft.
Het plaatsen van een audioinstallatie vergt extra tijd. Dit is afhankelijk van de grootte van de installatie ongeveer ¾ uur. Een snelle op-en afbouw kan cruciaal zijn voor het al dan niet verkrijgen van vergunningen op bepaalde terreinen! Door een snelle opbouw en afbouw is een locatie niet langer dan nodig in gebruik, en na afloop van het evenement weer snel beschikbaar voor andere doeleinden. Dit is een belangrijk pluspunt bij veel evenemententerreinen, marktpleinen, openbare wegen, winkelcentra en sportvelden.

Welke resolutie heeft een beamer? Welke resolutie heeft een LED-scherm?

We verhuren beamers met diverse resoluties. 1024×768 (XGA), 1280×720 (WXGA), 1920×1080 (HD), 2048x1080 (2K)
Afhankelijk van het te vertonen beeldmateriaal de wensen en het budget van de klant, wordt een passende beamer ingezet.
De grootte van een projectiescherm heeft géén invloed op de resolutie bij gebruik van een beamer, al worden de pixels op zich natuurlijk wel groter naarmate het formaat van het scherm toeneemt.
De resolutie van een LED-scherm wordt bepaald door de grootte van het beeldscherm. Elke 4mm van het scherm bevat één pixel. Des te groter het videoscherm, des te hoger is de resolutie. Bijvoorbeeld: een 7x4 meter LED-scherm met 4mm pixels heeft een resolutie van 7000:4= 1750 pixels in de breedte en 4000:4= 1000 pixels in de hoogte.

Welke beamer heb ik nodig? Hoeveel ansi-lumen?

De benodigde lichtopbrengst, en dus ook het in te huren type beamer, is afhankelijk van de omgeving waar het projectiescherm geplaatst wordt.
Een vuistregel: voor elke meter breedte van het doek, 1000 ansi-lumen. Bij een 6x3,5 meter scherm dus minimaal 6000 lumen plaatsen.
Omgevingslicht (zowel daglicht als kunstmatig licht) en de grootte van het scherm zijn belangrijke factoren bij het bepalen van de juiste beamer.
Het is dan ook niet een twee drie te zeggen welk type beamer je nodig hebt, maar wij zorgen er altijd voor dat de beamercapaciteit aansluit bij het schermformaat voor een optimaal resultaat!
Mobiloscoop verhuurt uitsluitend professionele beamers, die niet alleen een fantastisch beeld neerzetten, maar ook - en niet minder belangrijk - uiterst betrouwbaar zijn.

Wat kost het om jullie in te huren?

De huurprijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren. We hebben diverse schermformaten en -soorten waarmee we kleinere of grotere groepen publiek kunnen bedienen.
Ook de vorm van de vertoning heeft invloed op de prijs, bijvoorbeeld; een openluchtbioscoop, drive-in bioscoop, productpresentaties, reclameschermen, of “gewoon” als eyecatcher.
Daarbij heeft de huurperiode, de (transport)afstand en de film met eventuele vertoningvergunning invloed op de prijs.
Mobiloscoop zal je - zonder extra kosten - helpen om een sponsorpresentatie en aankondigingen voor te bereiden om voorafgaand aan de film en in een pauze te vertonen (Powerpoint-presentatie) Onze huurprijzen omvatten het scherm, geluid en projectiesystemen. Wij leveren ook technici, verzorgen het transport, de film, de presentatie en de opbouw plus afbouw.
Op de pagina  kunt u een gedetaileerde offerteaanvraag indienen. Op basis daarvan brengen we dan een vrijblijvende offerte uit.
 

Wie zijn jullie klanten?

Mobiloscoop heeft projecties op grootscherm verzorgd voor de meest uiteenlopende organisaties verenigingen en particulieren.
Zowel 'Big Business' als 'Small Business'. In Nederland en België.

  • We hebben gewerkt voor gemeentelijke overheden, (pret)parken, buurtverenigingen en stichtingen tot grootschalige gemeenschappelijke evenementen.
  • We hebben gewerkt met non-profitorganisaties om openluchtbioscopen te verzorgen.
  • We hebben gewerkt voor o.a. dagbladen, hotels, winkelcentra, horeca, filmhuizen, auto dealers, sportverenigingen.
  • Autoclubs en liefhebbers hebben ons ingehuurd om klassieke drive-ins te organiseren in combinatie met hun autoshow.
  • Universiteiten / Hogescholen hebben ons geboekt voor activiteiten tijdens de introductieweken van studentensteden.
  • Particulieren hebben ons gevraagd voor die speciale verjaardag, bruiloft, of gewoon om met een grote groep videospellen te spelen of de grote (voetbal)wedstrijd te bekijken.
Wat je ook nodig hebt, wat je ook van plan bent - wij hebben de tools om te helpen! 

Is er een manier voor ons om Mobiloscoop in te huren tegen een gereduceerd tarief?

JA! Als financiële beperkingen een probleem zijn, zou je kunnen overwegen om eens te kijken naar een alternatieve datum buiten het seizoen of op doordeweekse dagen.
Ook zou je eens kunnen vragen in de nabije omgeving om samen met een andere organisatie een openlucht of drive-bioscoop te organiseren.
Vraag ons naar mogelijkheden in jouw omgeving. En vergeet vooral niet om subsidie voor je evenement aan te vragen!

Waarom kiezen voor Mobiloscoop?

Mobiloscoop gebruikt alleen producten van zeer goede kwaliteit zoals Full HD en 2K beamers en hoge resolutie LED-schermen.
• Onze schermen zijn van de beste kwaliteit met een solide rimpelvrije projectieoppervlak, stevige constructies en daardoor uniek grote windbestendigheid.
• We hebben (opblaasbare) schermen om een publiek tot 5.000 personen te kunnen vermaken.
• Onze geluidsinstallaties en projectoren verbazen het publiek door het geweldige geluid plus een helder en haarscherp beeld.
Mobiloscoop heeft jarenlange ervaring op het gebied van openlucht- drive-in-, indoor-, en outdoor mobiele bioscoopschermen plaatsen.
• Onberispelijke klantenservice is ons doel nummer één.
• Wij behandelen onze klanten zoals we zelf behandeld zouden willen worden.
Flexibel (slecht)weer-beleid.
Mobiloscoop is gespecialiseerd in het tijdelijk plaatsen van grootbeeldschermen voor zowel buiten al binnen. Zowel projectie als LED-schermen.
Mobiloscoop heeft een doorlopende verzekering voor zowel de materialen als de wettelijke aansprakelijkheid.
Wij denken met je mee om het schijnbaar onmogelijke mogelijk te maken.
​• Wij streven ernaar om niet alleen voldoen aan onze behoeften van de klant, maar overtreffen!

Staat uw vraag er niet bij? Stel deze dan hieronder!